Navigera

Uppgradering

Uppgradering

Pallvåg

Uppgradera er pallvåg

Har ni en gammal pall- eller golvvåg kan det i vissa fall vara mer förmånligt att renovera/uppgradera istället för att köpa en ny.

Specialtillverkade industrivågar, i enlighet med de krav som ställs i extrema miljöer eller belastningar, offererar vi separat efter behov.

Uppgradering av pall- eller golvvåg

Dragprovare

Uppgradera er dragprovare

Alternativet till att köpa en ny dragprovare kan vara att göra en modernisering/uppgradering av den befintliga utrustningen.

NY DRAGPROVARE ELLER UPPGRADERING AV DEN GAMLA?

Arbetar ni idag med en äldre MTS, Zwick, Instron, UTS, Schenck, Alwetron etc. och funderar på att investera i ny utrustning för materialprovning? Innan ni beslutar er för en kostsam nyinvestering bör ni låta oss göra en bedömning av er befintliga utrustning för att avgöra om en uppgradering kan vara ett alternativ.

Utvecklingen har gått mycket fort de sista årtiondena. Vi har sett fantastiska framsteg vad det gäller elektronik, processorteknik, databehandling, analys och presentation. Ny teknik, som trots ökad komplexitet, dramatiskt förbättrat produktivitet och noggrannhet i olika testsystem och utrustningar.

För att kunna dra nytta av den nya tekniken kan man överväga att ersätta gammal utrustning med helt ny. Naturligtvis kan en helt ny provutrustning många gånger vara både nödvändig och ekonomisk för att uppnå önskade mätresultat på bästa sätt. Ibland kan dock en enklare uppgradering av befintlig utrustning ge samma fördelar till en betydligt lägre kostnad. ICS AB kan erbjuda detta med ny hårdvara och mjukvara från MTS Systems.

En sådan uppgradering innebär att ett befintligt system får ny styrelektronik och vid behov även ny motor. Utrustningen får även modern standardiserad mjukvara i Windowsmiljö som på ett användarvänligt sätt gör det enkelt att presentera och göra mätresultat tillgängliga. Dessutom får systemet samtidigt inbyggda funktioner för kalibrering. Däremot behåller man mekanik som i flera fall kan vara väl så bra och påkostad som om man skulle köpa nytt, samt klämmor, fixturer och andra tillbehör som kan vara mycket kostsamma att ersätta. Kanske finns det en stor uppsättning specialtillverkade fixturer för era egna produkter?

Våra servicetekniker har lång erfarenhet av, de på marknaden befintliga utrustningar (MTS, Alwetron, Instron, Schenck, UTS, Zwick etc.). Med detta i ryggen kan vi utföra uppgradering av, alla på marknaden, befintliga drag-/tryckprovare och därefter stå för såväl support som garantiåtaganden på de delar som omfattas av uppgraderingen.

  • ICS AB  | SE-332 21 Gislaved  |  Tel: +46 (0)371-847 00  |  Fax: +46 (0)371-147 76  |  Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.